El Servei Català de la Salut (CatSalut), la Secretaria de Salut Pública a Lleida i l’AECC – Catalunya contra el Càncer de Lleida, engeguen avui una prova pilot del projecte ‘Dia de la Fruita’. L’objectiu d’aquesta acció és promocionar el consum d’aliments de fruita en l’entorn laboral oferint-la un cop per setmana als treballadors de les oficines del Departament de Salut a Lleida.

El ‘Dia de la Fruita’ no sols ajuda a promocionar el consum d’aliments saludables, sinó que també és un projecte solidari. El CatSalut de Lleida oferirà, un dia a la setmana, als treballadors fruita a canvi d’un donatiu a la guardiola de l’AECC. Els beneficis d’aquesta acció aniran íntegrament destinats a l’AECC Lleida per tal d’ajudar a seguir oferint serveis i prestacions totalment gratuïtes.

Divina Farreny, gerent de la Regió Sanitària Lleida i de la Regió Sanitària Alt Pirineu i Aran, afirma que “des del Departament de Salut estem conscienciats de la importància dels hàbits de vida saludables i ara és el moment de demostrar-ho amb aquest projecte solidari“.

“Amb iniciatives com aquesta, impulsada per diferents entitats i institucions, caminem junts cap a una millor salut de la població, contribuïm amb una causa solidària i potenciem també el consum de la fruita lleidatana de temporada”, destaca Farreny.

D’altra banda, Eva Figuera, gerent de l’AECC Lleida, explica que “és un projecte que comencem com a pilot i esperem que tingui molt bona rebuda. A més ho hem començat en una institució que cuida a la població i ara també cuidarà els hàbits dels seus treballadors”.

Figuera: “Ara veurem el grau d’acollida i la satisfacció del personal del departament i a partir d’aquí poder ampliar a altres empreses tant públiques com privades”.

Per la seva banda, Eduardo Serrano, president de l’AECC Lleida, afirma que “és important el consum de fruita per a la salut i per a Lleida molt més, ja que és la capital de la fruita a Catalunya, Espanya i Europa. Així que hem de potenciar-ho per salut i per economia“.

El lloc de treball és un ambient en el qual es passen moltes hores al dia, de manera que treballar en la promoció d’estils de vida saludables en aquest entorn ajuda a que es converteixin en hàbits i les persones els mantinguin després, sempre tenint en compte que es necessiten els recursos i eines apropiats per adoptar-los.

Per aquest motiu, Mercè Bieto, la sub-directora Regional de Salut Pública a Lleida i Alt Pirineu i Aran, afirma que “des de la Secretaria de Salut Pública sempre treballem per implementar hàbits saludables en la població i ara tenim aquest programa per nosaltres, com a treballadors de la casa, i ho hem d’aprofitar i donar exemple“.

D’acord amb l’Organització Mundial de la Salut (OMS), del 30% al 50% de casos de càncer són evitables i prop d’un terç de les morts per càncer es deuen a 5 factors principals de comportament i dieta: Índex de Massa Corporal alt, baix consum de fruites i verdures, manca d’activitat física, consum de tabac i consum d’alcohol. L’OMS també esmenta que, si es controlen aquests factors de risc, el 80% de malaltia cardíaca prematura, diabetis i esdeveniments cardiovasculars es podrien evitar.

En relació a aquest tema, la Dra. Antonieta Barahona, afirma que la fuita és un aliment imprescindible per a la nostra salut, ja que la fruita és “la millor font de vitamina natural que tenim i hem de donar exemple”.

 

Notícia publicada pel diari Segre (4/09/2019)

Per consultar la notícia, cliqueu aquí.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *