El Pla interdepartamental i intersectorial de salut pública |PINSAP| concreta a Catalunya l’estratègia de Salut en totes les Polítiques. Té l’objectiu de reunir i impulsar les actuacions de govern i administracions així com la societat que tenen impacte en salut actuant sobre els seus determinants. Vol ajudar a incorporar la salut com un dels eixos de la política incorporant l’avaluació de l’ impacte en salut (AIS) de totes les polítiques.
Recollit en un acord de govern de 14 d’octubre de 2014, el Test Salut és un instrument de cribratge elaborat en el marc del PINSAP. Permet identificar de manera prospectiva quines polítiques poden tenir un major impacte en salut i els seus determinants. L’objectiu d’aquest taller ha consistit en formar en l’aplicació pràctica del Test Salut.

Durant el taller ha participat la Sra. Carmen Cabeza (ASPCAT, sub-directora general de Promoció de la Salut) on ha exposat que totes les millores públiques tenen repercussió en la salut de totes i tots. Per aquest motiu, cal incorporar la visió de la salut en totes les polítiques i sectors.

Seguidament, la Sra. Èlia Diez (ASPB) ha mostrat una bona pràctica d’AIS de l’Agència de Salut Pública a Barcelona on es varen millorar espais comuns del barri de la Barceloneta.

Tot seguit, la Sra. Carmen Cabeza i la Sra. Angelina González (ASPCAT) ens han ensenyat mitjançant la pràctica de tots els assistents l’aplicació del Test Salut.

Per últim, la Sra. Angelina González ha mostrat l’aplicació de l’AIS a Sant Andreu de la Barca, una millora realitzada a la llera del riu Llobregat.

En aquesta formació, ha col·laborat la càtedra DOTS amb la Conselleria de salut  en el marc del PINSAP i més concretament a Lleida amb  el  Servei de Promoció de la Salut a Lleida i Alt Pirineu i Aran d’aquesta conselleria.

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *