Des de la Càtedra DOTSS (Desenvolupament d’Organitzacions Saludables i Sostenibles) ens plau presentar-vos les III Jornades DOTSS. Aquestes jornades agafen el relleu de les anteriors jornades, que van consolidar-se com un espai de trobada de professionals i estudiants de diferents àmbits: salut, esport, educació i social, amb la finalitat de compartir, coordinar actuacions i cercar sinèrgies de treball que facin més efectives i eficients totes les iniciatives al territori.

Les III Jornades DOTSS estan formades per un cicle de 3 conferències que es realitzen els mesos de febrer, maig i novembre del 2024.

Aquestes conferències estan orientades a temes d’actualitat i d’interès, sempre en línia amb els àmbits de recerca de la Càtedra DOTSS.

La tercera conferència del cicle de conferències es realitzarà el proper 6 de novembre a les 18h a la Sala de juntes de la Facultat d’Educació, Psicologia i Treball Social (FEPTS). En aquesta edició, el tema central serà la Sostenibilitat Alimentària. El format de la conferència inclourà les presentacions dels tres ponents i les seves iniciatives / recerques:

Maria Blanquer: Experta en educació alimentària, diplomada en Nutrició Humana i Dietètica per la Universitat de Barcelona, i tècnica superior en Dietètica i Nutrició.

Oriol Aldomà i Marc Ibós: Fundadors de Talkual Foods, empresa de les terres de Lleida que comercialitza fruites i verdures imperfectes, promovent un consum sostenible i responsable. La seva missió és reduir el malbaratament alimentari oferint productes que, tot i no complir amb els estàndards estètics del mercat, són perfectament comestibles.

Oriol Berenguer: Advocat especialista en Dret Alimentari i soci fundador de RECOOP.

La conferència, titulada SOSTENIBILITAT ALIMENTÀRIA:   Com és l’alimentació actual? Com hauria de ser en el futur? Què és l’alimentació sostenible?  té una inscripció gratuïta i obligatòria. 

Resum de la conferència:

L’alimentació actual és un reflex de la societat moderna: ràpida, globalitzada i sovint poc sostenible. Malgrat les àmplies opcions disponibles, ens trobem davant de desafiaments que afecten tant la salut com el medi ambient. La producció massiva d’aliments i els hàbits de consum estan vinculats a problemes com el malbaratament alimentari, l’explotació dels recursos naturals i l’augment d’emissions de CO₂.

En aquesta taula rodona, amb la participació de Maria Blanquer, Talkual Foods (Oriol Aldomà i Marc Ibós) i Oriol Berenguer, es debat sobre la necessitat de replantejar el nostre model alimentari. L’alimentació sostenible es presenta com una solució clau: basada en la producció local, la reducció de residus i un consum més conscient. No només es tracta d’afavorir el planeta, sinó també de promoure una alimentació saludable i accessible per a tothom.

L’assistència a les 3 conferències de les III Jornades DOTSS permetrà l’obtenció d’un certificat d’assistència.

Us facilitem també l’enllaç per a les inscripcions, el qual es troba en format QR al cartell de la jornada: https://forms.gle/oRQW6nKQq26QUR5s8

INSTAGRAM: @dotss_udl

FACEBOOK: Càtedra DOTSS UdL

Us hi esperem!

Càtedra DOTSS.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *