Investigadora/responsable: Isabel del Arco

Resumen: RETSASO (Red Transfronteriza Sanitaria i Social) neix amb l’objectiu d’una millor adequació de l/a formació, la professionalització i les pràctiques professionals en intervenció social i sociosanitària a l’àrea transfronterera dels Pirineus. El pressupost total del projecte és de 997.638 euros i compta amb el finançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).
Aquest projecte es desenvoluparà fins a maig de 2022 i està liderat per la Universitat de Perpinyà Via Domitia (França). Hi participen a la banda espanyola a més de la Universitat de Lleida, la Universitat de Girona, Universitat de Saragossa i la Universitat Pública de Navarra. A la part francesa, les següents entitats: FAIRE Economie Sociale et Solidaire, Centre Regional de Formation aux Métiers du Social-ERASME i Etcharry Formation Développement.
La càtedra DOTS que té com eix principal d’actuació la promoció d’entorns i territoris saludables i sostenibles, desenvolupa una part important del projecte RETSASO en aquesta línia.
L’equip de la càtedra DOTS liderat per la professora Isabel del Arco està constituït per MLuisa Guitard, Anna Espart, Òscar Flores, Patrícia Silva i Anabel Ramos, centrarà la seva línia de treball en l’apoderament de la població per la promoció de la salut. Treballant en aquesta línia de forma col.laborativa i en xarxa amb els diferents actors sociosanitaris del territori de ponent i amb la idea d’integrar-nos en la xarxa RETSASO formant part d’una plataforma transfronterera.
També s’impulsarà una oferta transfronterera de formació i es posarà en marxa una plataforma d’informació i eines de treball col·laboratiu (cartografia interactiva, webinars) sobre formació, investigació (diagnòstics avançats) i intercanvis interprofessionals