La cinquena edició de l’activitat “Porta la teva cadira” organitzada per Esport Femení Lleida es va consolidar ahir com un marc de reflexió i debat que ens ajuden a millorar com a persones i societat.

Les persones assistents a l’acte van poder escoltar els testimonis que van participar van compartir els aprenentatges que els ha aportat l’activitat esportiva per afrontar les seves malalties.

Emocions, humilitat, sentiments, valors, experiències i vivències en les explicacions dels testimonis com la Lídia Puyals Boix i l’Àlex Galdeano ens van mostrar que l’esport genera unes sinèrgies i aliances amb la salut física i el benestar emocional, difícils d’obtenir en altres
àmbits.

També van participar Mari Garcia autora del llibre “I need Padel y a veces Quimio” i Imma Ojer també autora de diversos llibres com “El no ja el ens” ens van mostrar som la superació dia a dia.

Finalment 3 professionals, Gina Badia, Doctora en nutrició i Coordinadora de la unitat de Transtorns de la Conducta alimentària, Cristian Didier Fernandez, Doctor en nutrició i Goretti Majos, terapeuta ocupacional del Servei de Rehabilitació comunitària ens van aportar els seus coneixements pràctics per reforçar el valor de l’esport com a eina de superació i acompanyament de persones amb trastorns però també de persones que volen cuidar-se i prevenir l’aparició de malalties.

L’acte va acabar amb un reconeixement, a Teresa Sans, que va rebre un ram de flors en homenatge i representació a totes les cuidadores de familiars amb malalties, que molts cops estan invisibilitzades però que busquen els seus mètodes per superar els moments complicats
d’acompanyament i amb una bona dosi de resiliència s’adapten per continuar fent la seva tasca sense descuidar la seva cura i buscant moments per fer activitat física i esport que els dona la fortalesa per continuar. Carme Cabanillas Sans, que ha presentat i conduit l’acte en aquestes cinc edicions s’ha mostrat molt satisfeta del què s’ha assolit amb el “Porta la teva cadira” i l’evolució
aconseguida tant en la participació com en la riquesa dels debats, reflexions i sinèrgies.

I com sempre no va poder deixar d’agrair la cessió del marc incomparable de la Seu Vella com a espai per a la realització d’aquesta activitat.
La Càtedra DOTSS, hi va ser present amb una dels seus membres Divina Farreny Justribó, valorant i identificant aquesta activitat com una molt bona pràctica per avançar en el camí de tenir organitzacions i territoris saludables i sostenibles.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *