Els membres de la càtedra Dra. Anabel Ramos, Dra. Laia Selva i Dra. Anna Espart han publicat, conjuntament amb Nerea Santafé i Maria Barcenilla, l’article “Health literacy in childhood and adolescence. A bibliometric analysis of scientific publications and professionals’ involvement” a la revista Heliyon.

L’article, relacionat amb l’alfabetització en salut, està orientat a analitzar la producció científica en aquest camp en la infància i l’adolescència de les dues últimes dècades, i determinar la implicació dels professionals en aquest camp, amb èmfasi en els professionals d’infermeria.

S’ha realitzat una anàlisi bibliomètrica de la literatura científica compresa entre els anys 2000 i 2021, mostrant un especial increment de publicacions a partir del 2014.

L’article destaca que la literatura científica sobre alfabetització en salut en la infància i l’adolescència és un camp en creixement en el qual intervenen diferents professionals. Malgrat l’augment del nombre de publicacions, i malgrat el paper que juguen les infermeres a les escoles pel que fa a l’alfabetització en salut, la seva presència en la producció científica és pràcticament inexistent.

Link de l’article: https://www.cell.com/heliyon/fulltext/S2405-8440(23)00103-2?_returnURL=https%3A%2F%2Flinkinghub.elsevier.com%2Fretrieve%2Fpii%2FS2405844023001032%3Fshowall%3Dtrue

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *