El passat divendres 30 d’abril, va concloure el I Congrés Internacional DOTS a l’Àgora, organitzat per la Càtedra DOTS, el departament de Salut de la Generalitat i hi col·labora la Diputació de Lleida. El congrés va tenir un gran èxit on  van haver participants de diferents regions de l’Estat espanyol i països com ara Portugal, Mèxic, Xile, Colòmbia, Uruguai, Brasil o Gàmbia.

El primer dia (dilluns 26 d’abril) es va donar la benvinguda al congrés a càrrec del Sr. Jaume Puy (rector de la Universitat de Lleida), Divina Farreny (gerent de CatSalut a la Regió Sanitària de Lleida i de la Regió Sanitària de l’Alt Pirineu i Aran),  Isabel del Arco (directora de la Càtedra DOTS), Teresa Hernández (Cap de Servei de Promoció de la Salut a Lleida i Alt Pirineu i Aran) i Estrella Lalueza (Coordinadora d’activitats comunitàries Institut Català de la Salut).

Sr. Jaume Puy i Sra. Divina Darreny

Isabel del Arco i Estrella Lalueza

Teresa Hernàndez

Seguidament, es va dur a terme la presentació del congrés, així com la conferència inaugural “La il·lustració com a expressió d’emocions durant la pandèmia de la COVID-19″ a càrrec de la influencer Lyona i on el debat fou moderat per Anna Maria Martí.

Lyona i Anna Maria Martí

 

El segon dia (dimecres 28 d’abril) es van dur a terme dos simposis paral·lels:

  • Joventut solidària on varen participar la Direcció i Vicedirecció Provincial de Creu Roja Joventut a Lleida amb la ponència “Joventut solidària durant el confinament” i la Coordinació Territorial de Joventut Lleida amb la intervenció “Joves que no “passen”: Experiències a les terres de Lleida de “contagi solidari”. El debat fou moderat per Teresa Hernández (Càtedra DOTS-UdL)

Víctor Saló i Núria Cabiscol

José Ángel Bueso i Teresa Hernàndez.

  • Salut i Educació on varen participar Montserrat Esquerda amb la ponència”Ser jove en temps de pantalla… Perdó!, de pandèmia” i Neus Arola amb la seva intevrenció “Saps el què és la consulta oberta? “. El debat fou moderat per Isabel del Arco (Càtedra DOTS-UdL).

 

Neus Arola i Montserrat Esquerda.

Isabel del Arco.

Finalment, es van defensar alguns dels pòsters, els quals foren escollits en modalitat de defensa oral (moderat per Laia Selva de la Càtedra DOTS-UdL:

   

Laia Selva.

 

El tercer i últim dia (divendres 30 d’abril) es van realitzar les àgores (moderades PEr Isabel del Arco, Càtedra DOTS-UdL) on varen intervenir:

  • Daniel Serey (Universitat d’Atacama, Xile): “Intervenció Comunitària a Xile”.

  • Jaume Puigguillem (Joventut Cerdanya): “Iniciativa juvenil contra la Covid-19 a Puigcerdà”.

  • Laia Morros (Pla de Desevolupament Comunitari de la Mariola i PIUS XXII-Germanor Lleida) i Isabel Maria Giles (SIS Calidoscopi):  “Accions comunitàries amb joves del barri de la Mariola”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Seguidament, es va fer la defensa de pòsters en modalitat de comunicació oral (moderat per Anna Espart de la Càtedra DOTS-UdL):

Anna Espart.

Finalment, es va fer la cloenda del congrés a càrrec de M. Luisa Guitard (Càtedra DOTS-UdL) i el Sr. Albert Bajona (Diputació de Lleida).

 

Per consultar els pòsters presentats en modalitat vídeo, cliqueu aquí.

Per accedir a la notícia la pàgina web de la UdL, cliqueu aquí.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *